PROMOCJE

Ochrona prywatności Użytkowników jest dla CustomComplex S.C. szczególnie ważna. Z tego względu Użytkownicy Serwisu www.customcomplex.pl mają zagwarantowane wysokie standardy ochrony prywatności. CustomComplex S.C. jako Administrator danych dba o bezpieczeństwo udostępnionych przez Użytkowników danych.

Celem Administratora jest również
należyte informowanie Użytkowników o prawach i obowiązkach związanych z
przetwarzaniem danych osobowych, szczególnie wobec treści przepisów o
ochronie danych osobowych określonych w rozporządzeniu Parlamentu
Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27.04.2016r. w sprawie ochrony
osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie
swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE
(dalej jako „RODO”). Dlatego też, dbając o ochronę prywatności
Użytkowników Serwisu, w niniejszym dokumencie Administrator informuje o
podstawach prawnych przetwarzania danych osobowych przekazanych przez
Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z Serwisu www.customcomplex.pl (dalej jako „Serwis”), sposobach zbierania, przetwarzania i ochrony danych osobowych, a także o prawach Użytkowników.

Użytkownikiem jest każda osoba fizyczna, której dane dotyczą, korzystająca z serwisu internetowego www.customspomplex.pl lub usług elektronicznych dostępnych za pośrednictwem Serwisu.

Administratorem danych osobowych udostępnionych przez Użytkownika w Serwisie www.customcomplex.pl jest CustomComplex S.C., Al. Wojska Polskiego 20, Chorzów, NIP 6272752875, (dalej jako „Administrator”).

 

  1. ZGODA UŻYTKOWNIKA

    Korzystanie z Serwisu www.customcomplex.pl przez
    Użytkownika oznacza, że Użytkownik akceptuje, że Administrator gromadzi
    oraz wykorzystuje dane osobowe zgodnie z niniejszą Polityką
    Prywatności.

    Dane osobowe Użytkownika Serwisu są przetwarzane przez Administratora
    w oparciu o jego zgodę, zaś w niektórych przypadkach opisanych w
    niniejszym dokumencie, w ramach prawnie uzasadnionego interesu
    Administratora. Użytkownik ma prawo w dowolnym momencie wycofać wyrażoną
    wcześniej zgodę. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem
    przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem.

    W przypadku, gdy nastąpi zmiana niniejszej Polityki Prywatności, a
    Użytkownik nadal będzie korzystał z Serwisu, to poczytuje się to za
    wyrażenie zgody na aktualne warunki Polityki Prywatności.

     

  2. DANE OSOBOWE PRZETWARZANE PRZEZ ADMINISTRATORA
    1. Sposób pozyskiwania danych osobowych

      Administrator pozyskuje dane osobowe bezpośrednio od Użytkownika za
      pośrednictwem Serwisu, poprzez dostępne w nim funkcjonalności i
      narzędzia do komunikacji oraz przesłanie za ich pośrednictwem wiadomości
      do Administratora.

      Podanie danych osobowych przez Użytkownika jest dobrowolne.

    2. Rodzaje przetwarzanych danych osobowych

      Administrator gromadzi za pośrednictwem Serwisu następujące dane osobowe dotyczące Użytkownika:

      1. Imię i nazwisko;
      2. Adres e-mail;
      3. Numer telefonu;
      4. Treść wiadomości;
      5. Temat wiadomości.

     

  3. CELE PRZETWARZANIA DANYCH OSOBOWYCH

    Sposób przetwarzania przez Administratora danych dotyczących
    Użytkownika zależy od sposobu korzystania przez Użytkownika z Serwisu i
    dostępnych w nim funkcjonalności. Administrator przetwarza dane osobowe
    Użytkownika w następujących celach:

    1. Komunikacji z Użytkownikiem.

      Administrator wykorzystuje dane osobowe Użytkownika w celu
      komunikacji z nim w spersonalizowany sposób. Komunikowane Użytkownikowi
      informacje dotyczą oferowanych produktów lub usług, bezpieczeństwa
      danych osobowych, aktualizacji sieci, przypomnień, ale również
      sugerowanych ofert Administratora lub jego partnerów. Komunikacja z
      Użytkownikiem dotyczy także obsługi Użytkownika. Dane osobowe
      wykorzystywane są w celu pomocy Użytkownikowi, rozwiązaniu problemów
      technicznych oraz odpowiedzi na jego skargi lub reklamacje.

    2. Przedstawiania Użytkownikowi ofert handlowych drogą elektroniczną.

      Celem korzystania z danych osobowych Użytkownika udostępnionych przez
      niego za pośrednictwem funkcjonalności i narzędzi do komunikacji
      dostępnych w Serwisie jest komunikacja marketingowa prowadzona przez
      Administratora w ramach prowadzonej działalności, w szczególności
      przedstawianie ofert handlowych Użytkownikowi drogą elektroniczną.

    3. Przedstawiania Użytkownikowi ofert handlowych w kontakcie telefonicznym.

      Celem korzystania z danych osobowych Użytkownika udostępnionych przez
      niego za pośrednictwem funkcjonalności i narzędzi do komunikacji
      dostępnych w Serwisie jest komunikacja marketingowa prowadzona przez
      Administratora w ramach prowadzonej działalności, w szczególności
      poprzez przedstawianie ofert handlowych Użytkownikowi w kontakcie
      telefonicznym.

    4. Umożliwienia przesyłania przez Użytkownika komentarzy lub opinii.

      Administrator wykorzystuje dane osobowe Użytkownika w celu
      umożliwienia mu komentowania/opiniowania działalności, usług lub
      produktów Administratora lub podmiotów z nim współpracujących.

    Administrator może przetwarzać dane osobowe Użytkownika pozyskane za pośrednictwem Serwisu również w następujących celach:

    1. w celu zawarcia i realizacji ewentualnej umowy pomiędzy
      Użytkownikiem a Administratorem oraz obsługi Użytkownika jako klienta
      Administratora zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. b) RODO;
    2. w celu prowadzenia rozliczeń finansowych z Użytkownikiem będącym
      klientem Administratora tytułem realizacji ewentualnej umowy zawartej
      między stronami, a także ewentualnego dochodzenia roszczeń od
      Użytkownika będącego klientem w ramach prawnie uzasadnionego interesu
      Administratora zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. f) RODO oraz spełnienia
      obowiązków prawnych Administratora wobec organów podatkowych na
      podstawie odrębnych przepisów zgodnie z art. 6 ust. 1 lit. c) RODO;
    3. w celu realizacji działań marketingowych Administratora w ramach
      prawnie uzasadnionego interesu Administratora w rozumieniu art. 6 ust. 1
      lit. f) RODO, a także zgodnie z oświadczeniami woli dotyczącymi
      komunikacji marketingowej złożonymi wobec Administratora. Zgody
      udzielone w zakresie komunikacji marketingowej (np. na przesyłanie
      informacji handlowych drogą elektroniczną lub kontakt telefoniczny w
      celach marketingu bezpośredniego) mogą być wycofane w dowolnym czasie,
      bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na
      podstawie zgody przed jej cofnięciem;
    4. w celu realizacji obowiązków prawnych Administratora wobec
      Użytkownika określonych w RODO, w rozumieniu art. 6 ust. 1 lit. c) RODO.

     

  4. UDOSTĘPNIANIE DANYCH OSOBOWYCH

    Dane osobowe Użytkownika nie są przekazywane przez Administratora podmiotom trzecim.

     

  5. PRAWA UŻYTKOWNIKA
    1. Prawa Użytkownika

      Użytkownik na każdym etapie przetwarzania jego danych zapewniony ma
      szereg uprawnień pozwalających mu uzyskać dostęp do swoich danych,
      weryfikację prawidłowości przetwarzania danych, ich korektę, jak również
      ma prawo zgłoszenia sprzeciwu wobec ich przetwarzania, może żądać
      usunięcia danych, ograniczenia przetwarzania lub przeniesienia danych.

      W przypadku chęci skorzystania przez Użytkownika z przysługujących mu
      praw jako podmiotu danych osobowych, może on się skontaktować z
      Administratorem za pomocą następujących danych kontaktowych: CustomComplex S.C., Al. Wojska Polskiego 20, Chorzów, biuro@customcomplex.pl.
      Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym można się kontaktować pod następującym adresem: biuro@customcomplex.pl,

    2. Prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego

      Użytkownik, którego dane osobowe są przetwarzane przez Administratora
      ma prawo wnieść skargę do organu nadzoru właściwego w sprawach ochrony
      danych osobowych (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).

       

  6. PLIKI COOKIES
    1. Administrator informuje, iż podczas korzystania z Serwisu w
      urządzeniu końcowym Użytkownika zapisywane są krótkie informacje
      tekstowe zwane „cookies”. Pliki „cookies” zawierają takie dane
      informatyczne jak: adres IP dotyczący Użytkownika, nazwa strony
      internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu
      końcowym Użytkownika, zapis parametrów i statystyki oraz unikalny numer.
      Pliki „cookies” są kierowane do serwera Serwisu za pośrednictwem
      przeglądarki internetowej zainstalowanej w urządzeniu końcowym
      Użytkownika.

       

      Pliki „cookies” wykorzystywane są w Serwisie w celu:

      1. utrzymania technicznej poprawności i ciągłości sesji pomiędzy serwerem Serwisu, a urządzeniem końcowym Użytkownika;
      2. optymalizacji korzystania przez Użytkownika ze stron internetowych
        Serwisu i dostosowania sposobu ich wyświetlania na urządzeniu końcowym
        Użytkownika;
      3. zapewnienia bezpieczeństwa korzystania z Serwisu;
      4. zbierania statystyk odwiedzin stron Serwisu wspierających ulepszanie ich struktury i zawartości;
      5. wyświetlania na urządzeniu końcowym Użytkownika treści reklamowych optymalnie dostosowanych do jego preferencji.

       

      W ramach Serwisu stosowane są dwa rodzaje plików „cookies”: „sesyjne”
      oraz „stałe”. „Sesyjne” pliki „cookies” są plikami ulegającymi
      automatycznemu usunięciu z urządzenia końcowego Użytkownika Serwisu po
      jego wylogowaniu z Serwisu lub po opuszczeniu przez niego stron
      internetowych Serwisu lub po wyłączeniu przeglądarki internetowej.
      „Stałe” pliki „cookies” przechowywane są w urządzeniu końcowym
      Użytkownika przez czas określony w parametrach plików „cookies” lub do
      czasu ich usunięcia przez Użytkownika. „Stałe” pliki „cookies”
      instalowane są w urządzeniu końcowym Użytkownika wyłącznie za jego
      zgodą.

       

      Administrator informuje, że:

      1. przeglądarki internetowe domyślnie akceptują instalowanie plików
        „cookies” w urządzeniu końcowym Użytkownika. Każdy Użytkownik Serwisu
        może dokonać w dowolnym czasie zmiany ustawień dotyczących plików
        „cookies” w używanej przez niego przeglądarce internetowej w taki
        sposób, aby przeglądarka automatycznie blokowała obsługę plików
        „cookies”, bądź informowała Użytkownika o ich każdorazowym zamieszczeniu
        w jego urządzeniu końcowym. Szczegółowe informacje o możliwości i
        sposobach obsługi plików „cookies” dostępne są w ustawieniach
        przeglądarki internetowej stosowanej przez Użytkownika Serwisu.
      2. ograniczenie stosowania plików „cookies” przez Użytkownika może
        ujemnie wpłynąć na poprawność i ciągłość świadczenia Usług w Serwisie.

       

      Pliki „cookies” zainstalowane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu
      mogą być wykorzystywane przez współpracujących z Administratorem
      reklamodawców lub partnerów biznesowych.
      Pliki „cookies” można uznać
      za dane osobowe jedynie w powiązaniu z innymi danymi identyfikującymi
      tożsamość, udostępnionymi Administratorowi przez Użytkownika w ramach
      korzystania z Serwisu.
      Dostęp do plików „cookies” przetwarzanych przez serwer Serwisu posiada wyłącznie Administrator.
      Jeśli Użytkownik nie zgadza się na zapisywanie i odbieranie informacji w
      plikach „cookies”, może zmienić zasady dotyczące plików „cookies” za
      pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej.

     

  7. INNE WAŻNE INFORMACJE
    1. Ochrona bezpieczeństwa danych osobowych

      Administrator wprowadza odpowiednie środki mające na celu zapewnienie
      bezpieczeństwa danych osobowych Użytkownika. Bezpieczne korzystanie z
      Serwisu zapewniają stosowane systemy oraz procedury chroniące przed
      dostępem oraz ujawnieniem danych osobom niepożądanym. Ponadto stosowane
      przez Administratora systemy oraz procesy są regularnie monitorowane w
      celu wykrycia ewentualnych zagrożeń. Pozyskane przez Administratora dane
      osobowe przechowywane są w systemach komputerowych, do których dostęp
      jest ściśle ograniczony.

    2. Przechowywanie danych osobowych

      Okres przechowywania danych osobowych Użytkowników uzależniony jest od celów przetwarzania przez Administratora danych.
      Administrator przechowuje dane osobowe przez taki okres, jaki jest konieczny do osiągnięcia określonych celów, tj.:

      • przez okres prowadzenia działalności gospodarczej przez Administratora.

      W każdym z powyższych przypadków, po upływie niezbędnego okresu
      przetwarzania, dane mogą być przetwarzane tylko w celu dochodzenia
      roszczeń na tle łączących strony relacji do czasu ostatecznego
      rozstrzygnięcia tych roszczeń na drodze prawnej.

    3. Zmiany Polityki prywatności

      W celu uaktualnienia informacji zawartych w niniejszej Polityce
      prywatności oraz jej zgodności z obowiązującymi przepisami prawa,
      niniejsza Polityka prywatności może ulec zmianie. W przypadku zmiany
      treści Polityki prywatności, zmieniona zostanie data jej aktualizacji
      wskazana na końcu jej tekstu. W celu zasięgnięcia informacji o sposobie
      ochrony danych osobowych, Administrator rekomenduje Użytkownikom
      regularne zapoznawanie się z postanowieniami Polityki Prywatności.

    4. Informacje kontaktowe

      W celu uzyskania jakichkolwiek informacji dotyczących niniejszej
      Polityki Prywatności, Użytkownik może skontaktować się z Administratorem
      danych osobowych: P.H.U MARCIN PRZEWOŹNIAK, Legionów Polskich 2a, 41-300 Dąbrowa Górnicza, z wykorzystaniem następujących danych kontaktowych: biuro@przeliczkosztorys.pl.

      Ponadto istnieje również możliwość kontaktu drogą pocztową pod adresem: Al. Wojska Polskiego 20, Chorzów.

      Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych to: biuro@customcomplex.pl.

       

Ostatnia aktualizacja niniejszego dokumentu miała miejsce dnia 23.06.2021.